P R O G R A M O K

 

 

 

Megvalósult programok:

2003/2004 tanév - A Veszprémi Ifjúságért Közalapítvány által támogatott Kortárssegítők képzése, mely a Pannon Egyetem Tanárképző Központja, valamint az egyetem Hallgatói Önkormányzata együttműködésével, az „Ép Lélek” Egyesület és a Mentálhigiénés Hallgató Csoport szervezésében zajlott.

       Első lépésként az önként jelentkező hallgatók önismereti, személyiségfejlesztő foglalkozássorozaton vettek részt. A részben strukturált gyakorlatokra, részben szabad interakciós ülésekre épülő csoportfoglalkozások célja az együttműködés kialakítása, a nagyobb én-tudatosság elérése, a kommunikációs hatékonyság fokozása volt.

       A másoktól kapott visszajelzések árnyaltabbá tették a hallgatók szociális én-képét, nemegyszer érintve egy-egy vakfolt területet. A csoporthatásra létrejövő konfliktushelyzetek segítettek megérteni a konfliktusokkal szembeni magatartásmódokat, stratégiákat. Ki-ki próbálgathatta az adódó kommunikációs és szereplehetőségeket. Az üléseken felmerültek a diákok életében központi kérdések, mint a párválasztás, a szülőktől való leválás és az önállóság, a rivalizálás és a dominancia, az ismerkedés nehézségei, a kudarcok és veszteségek feldolgozása. Egyes helyzetekben a közös érzésekben és attitűdökben való osztozás felismerése volt nagyon fontos számukra.

      

 

 


|Ugrás az oldal tetejére|

|Ugrás az Archívum oldalra|